La World Association Brick Artists visita Bòbila Aguilera

visita bobila aguileraAquest matí una representació de la World Association of Brick Artists, encapçalada per Robert Harrison, Gwen Heeney i Ulla Viotti han visitat les instal·lacions de Bòbila Aguilera per observar l’artesania que hi desenvolupem i alhora per a convidarnos a participar del proper Congrés i Assamblea de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica que tindrà lloc a Barcelona del 12 al 16 de setembre de 2016.

Aquest congrés, que celebrarà la 47a edició, està concebut com un espai de trobada, estudi i debat d’uns 300 acadèmics d’arreu del món, organitzat per l’Associació de Ceramistes de Catalunya i la pròpia Acadèmia. Enguany compta amb la coorganització de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya (CCAM i Departament de Cultura) a més de col·laborar-hi altres institucions públiques, museus, associacions, galeries d’art i empreses. Cosa que suposa un ampli suport polític, social i cultural que garanteix l’excel•lència i l’èxit d’aquest important esdeveniment ceràmic d’abast mundial.

Durant la visita, la comitiva s’ha interessat pels processos artesans que empra Bòbila Aguilera a l’hora de crear els totxos, maons, toves i rajoles tan característics i ha destacat la conservació que fem d’aquest ofici mil·lenari del qual en queden poc més de dues representacions a tot Catalunya, Bòbila Aguilera inclosa.

En finalitzar la visita els tres representants ens han fet obsequi del llibre creat per la WABA (World Association of Brick Artists) sobre el darrer Simposium i Exhibició que va acollir el Catherinesminde Brickworks Musem durant els any 2011-2013 i ens han emplaçat a participar del Congrés on volen mostrar peces artístiques creades amb peces úniques de Bòbila Aguilera.

Tot un honor i un plaer haver gaudit d’aquesta visita tan lloable amb artistes de renom del món de l’arquitectura i l’artesania que ens demostra, un cop més, que l’artesania torna a estar en boga.