Ja pots fer casa teva a través del “crowdfunding”

Gràcies al micromecenatge, s’han editats llibres, s’han gravat discos de música, i s’ha aconseguit que alguns grups hagin pogut sortir de gira més enllà dels seus pobles o ciutats.

Ara, aquest tipus de finançament puja un esglaó més, i és que a Bèlgica es va a començar a construir la primera casa gràcies als petits préstecs de diversos inversors. En els propers dies posaran les primeres pedres d’aquest habitatge en Lobbes, prop de la frontera franco-belga.

I és que si un vol una casa i els bancs no concedeixen un crèdit, ara hi ha una nova fórmula per aconseguir el finançament necessari. Una altra opció immobiliària que ha nascut fruit de la crisi.

En aquest cas concret, els 99.000 euros que està previst que costi la construcció de l’habitatge els han aportat 28 inversors, que, a canvi, rebran una taxa d’interès brut del 6%, i que comencessin a cobrar un cop s’hagin recollit els 99.000 euros íntegres.

Segons Vincent Herregat, responsable de comunicació de ConseilB +, l’empresa que està darrere d’aquesta iniciativa, “amb aquesta taxa d’interès, resulta més atractiu i rendible que qualsevol compte d’estalvi clàssica”. Aquesta firma es presenta com la “primera plataforma belga de finançament col · lectiva en l’àmbit de la promoció immobiliària”, i explica que l’interès d’aquest sistema, que cada vegada s’està fent més popular, és “sortir de la xarxa bancària i dirigir-se a els particulars “.

La inversió mínima que han de fer els particulars és de 1.000 euros i pot augmentar per franges d’aquesta mateixa xifra, fins als 99.000 euros. Si aquesta xifra no s’aconsegueix en dos mesos, es tornen els diners als inversors, com passa amb tots els projectes de les plataformes de ‘crowdfunding’.

ConseilB + estima que caldrà voltant d’un any per culminar la venda de l’habitatge, tenint en compte que la construcció es perllongarà durant uns 3 o 4 mesos i que les formalitats necessàries exigiran altres tants.

Font: heraldo.es

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment