Una casa de camp amb molt d’encant

L’arquitecte Jordi Moser es va encarregar de la reforma d’aquesta masia de l’Empordà, situada al camp i a tan sols cinc minuts de la platja. Dividida en dues plantes i amb jardí i piscina, la casa va conservar la seva essència en mantenir l’estructura i restaurar les bigues, encara que es van realitzar alguns canvis per a dotar-la de llum natural. Així, es van ampliar les finestres i les portes d’accés al jardí de manera que ara, a més de guanyar els interiors en lluminositat, aquests semblen també més espaiosos, sensació a la qual contribueix la seva major connexió visual amb l’exterior. Amb les noves parets, pintades en vainilla pàl·lid, i el paviment de terracota, típic de la zona, l’arquitecte ha tornat a la masia la seva identitat, la seva noblesa.

Pel que fa a la decoració, l’estil rústic renovat, basat en la combinació de mobiliari de fust , tapisseries neutres i textures envellides, domina en tots els ambients, mentre que en alguns racons, els complements, molts de factura artesanal, contribueixen a donar a cada estada encara més autenticitat.

A les zones comunes s’aconsegueix una atmosfera de quietud i benestar, per l’absència de colors intensos i de complements superflus, però també per l’especial lluminositat reflectida a les parets i la calidesa de les catifes i les rajoles artesanes de terracota. Un esquema similar, amb fusta i terracot , es repeteix a la cuina.

A la cuina s’aprecia un canvi: s’introdueix el blau a les parets, per trencar la unitat cromàtica i guanyar frescor. Al dormitori torna a sentir la calma, al voltant d’ un llit amb dosser, els teixits patchwork i les fotos familiars es converteixen en detalls que revaloritzen la decoració. Per al bany, pintura i un front de rajoles amb listelo de voluta en relleu són un fons d’acord amb els dissenys retro del lavabo i les aixetes, també amb el vetllador alt i la cistelleria que els acompanya.

Font: www.micasarevista.com

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment