Com netejar els maons de casa

Alguna vegada se us ha ocorregut netejar un maó? Com ho heu fet? No és l’habitual, ja que normalment només tenim maons a la façana de casa nostra i la tasca de neteja d’aquesta zona del nostre habitatge no ens sol correspondre. No obstant això, el maó és un material que deixa anar molt salnitre i acaba creant taques, de manera que si teniu alguna biga, una paret de maons a l’interior de casa vostra o simplement viviu en una casa particular i la façana corre al vostre càrrec no està de més netejar de tant en tant.

És molt senzill, el primer que hem de fer és elaborar una “massa” per poder reparar les juntes dels maons que s’hagin deteriorat. Aquesta ha d’estar composta per tres parts aigua per una de ciment, encara que podem anar afegint aigua si veiem que queda massa espessa. Per aplicar-la, primer mullem una mica la superfície i després, amb l’ajuda d’una plana anem tirant la massilla. Finalment, amb un drap vell traiem l’excés de ciment.

Un cop s’assequi hem de netejar els maons, per la qual cosa necessitem un netejador sabonós específic per a murs i maons (podem trobar-ho a qualsevol centre de bricolatge). Amb ajuda d’una brotxa, de les que podem utilitzar per a pintar, apliquem el netejador fins a esborrar les taques de salnitre que puguem tenir i deixem assecar un dia sencer.

Finalment, si volem donar un bon aspecte als nostres maons el més adequat és aplicar una capa de vernís, això sí un vernís adequat per a ciment, no serveix el de la fusta. És una mica més líquid però si l’apliquem en el sentit de la filada del totxo no quedarà cap marca.

Senzill, oi? Amb només tres passos podem deixar els nostres maons com a nous i sense taques de salnitre que pugui perjudicar-los, us animeu?

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment