Xemeneies amb estil

Les xemeneies aconsegueixen crear un ambient acollidor i càlid en una llar. Encara que el primer pensament que ens ve al cap en anomenar-la és el carbó, la pols o la brutícia, en realitat no té perquè causar aquest tipus d’inconvenients. A vegades, només estan per decorar. Encara que et recomanem que si decideixes fer una a casa teva, sigui per utilitzar-la.

Hi ha molts tipus de xemeneies. D’una banda hi ha les xemeneies per revestir, que acostumen a utilitzar-se per recobrir de maó rústic, que dóna una extraordinària calidesa, el marbre o la pedra. La seva principal funció és la de mantenir un estil antic i tradicional. Aquesta tipologia és molt econòmica. En segon lloc, hi ha les xemeneies sense obra, que només necessiten la perforació a la coberta de l’habitatge per a la sortida de fums, ja que és vista. Dins d’aquesta classe trobem també aquelles que s’instal·len només amb una finalitat decorativa. I finalment, hi ha les xemeneies calefactores: a través d’una càmera, es fa circular aigua o aire, que al seu torn és distribuït per radiadors instal·lats a l’habitatge o per conductes d’aire, respectivament. Aquests models tenen l’avantatge de difondre la calor a tot l’habitatge.

Aconseguir un ambient càlid i acollidor, amb una xemeneia a prop, és molt fàcil. I encara més si fem servir elements tradicionals i artesans que ofereixen aquest ambient acollidor. A més, utilitzant teles en tons beix o ataronjats clars com a decoració aconseguiràs un ambient proper a l’estil rústic, però també pots fer-te valdre d’altres gammes més modernes.

Xemeneia sempre és sinònim d’ambient entranyable, familiar i agradable, així que no tens excusa per decantar-te per algun model per canviar-li la cara a l’hivern.

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment