Curiositats de la Gran Muralla Xinesa

La Gran Muralla Xinesa és una antiga fortificació xinesa construïda i reconstruïda entre el segle V a.C. i el segle XVI per protegir la frontera nord de l’imperi Xinès durant les successives dinasties imperials dels atacs dels nòmades xiongnu de Mongòlia i Manchuria.

Si es prenguessin tots els maons artesanals i pedres amb què es va construir la porció de la Gran Muralla Xina durant la Dinastia Ming, aconseguiria per aixecar un mur de 1,5 m d’ alçada i un llarg de cinc vegades la circumferència de la Terra. Això demostra la durabilitats dels maons i totxos artesans que, malgrat el pas dels anys, mantenen la seva bellesa natural.

Recentment es van descobrir més de 800 km de la Muralla que havien estat enterrats per centenars d’anys.

Al voltant del 70% de la població xinesa va treballar a la Gran Muralla durant la Dinastia Qin.

L’alçada de la Gran Muralla mitjana 7,5 metres i 4 a 5 metres d’ample.

Durant la Dinastia Ming , la Gran Muralla estava protegida per més d’un milió de guerrers.

El propòsit de la Gran Muralla era protegir les fronteres de l’Imperi Xinès dels invasors del nord.

La més famosa porció de la Gran Muralla va ser construïda entre el 220 i el 200 abans de Crist pel primer emperador de Xina , Qin.

Va ser durant la Dinastia Ming ( segle XV ) que es van començar a utilitzar maons i pedres en la construcció del mur, abans s’usava com a material de construcció terra piconada i argila.

Originalment la Gran Muralla va cobrir més de 20.000 km des de la frontera amb Corea fins al desert de Gobi, encara que al dia d’avui només es conserva un 30% d’ella . Es calcula que té 8.851 quilòmetres de llarg.

Gran part de la Gran Muralla té fama de ser el major cementiri del món. Aproximadament 10 milions de treballadors van morir durant la construcció . No se’ls va enterrar en el mur en si, sinó en els seus voltants.

Una part important de la Gran muralla està al dia d’avui en ruïnes, a excepció d’aquells llocs on és una atracció turística.

El 1987 , la Gran Muralla va ser nomenada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Hi ha la creença que la Gran Muralla Xinesa és visible des de la Lluna, la qual cosa no és cert.

A Bòbila Aguilera seguim fent els totxos, els maons, les toves i les rajoles de forma artesanal, amb materials nobles que confereixen aquesta durabilitat i bellesa que es perpetua en el temps.

Submit a CommentPlease be polite. We appreciate that.

Your Comment